Home » Vuistregels

Vuistregels

Een schaduwzeil bevestigt u niet zomaar. Om het doek optimaal tot zijn recht te laten komen, dient rekening gehouden te worden met een aantal maatstaven. Met deze richtlijnen in het achterhoofd maakt u van uw tuin een waar schaduwparadijs!

◊ Vuistregel 1

Het touw van het zeil moet bij bevestiging steeds op de deellijn van de hoek liggen om optimale spanning te verzekeren. De denkbeeldige lijn moet dus net in het midden van de hoek liggen. Indien dit niet het geval is, kan het schaduwdoek lichtjes inzakken of schuintrekken.

◊ Vuistregel 2

Het touw aan elk bevestigingspunt moet minimum 40cm meten. Voor een zijde van 4m zullen de bevestigingspunten dus op minstens 4,80m van elkaar liggen. Het is wel uitzonderlijk mogelijk om één bevestigingspunt rechtstreeks aan de muur vast te maken zonder hierbij het touw te gebruiken.

◊ Vuistregel 3

Hangt het zeil steeds lichtjes schuin (+/- 30°) om afwatering bij zware regenval te voorkomen. Dit verbetert eveneens de spanning op het doek. Is het schuin hangen niet mogelijk, dan haalt u het doek best af bij regen. Dit geldt ook voor windstoten hoger dan 70km per uur.

vuistregel zonnezeil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>