Home » Zonnezeilen » Een kleur kiezen

Een kleur kiezen

Niet enkel de vorm van een zonnezeil is belangrijk, ook de uitvoering en de kleur. De zonnezeilen van Umbrosa worden in twee stoffen gefabriceerd. Deze kwalitatieve stoffen hebben elk hun voordelen. Zo zullen donkere kleuren meer warmte aantrekken en zullen lichtere kleuren sneller vuil worden. Om u een beeld te geven van welk doek bij u past, zetten we even de verschillende punten op een rijtje.

Zonnezeil in Premium-stof

Deze stof is de meest gekozen optie in België en Nederland. Hij is uiterst geschikt voor het kwakkelweer van de Lage Landen. De Olefine-stof is afgewerkt met Teflon om water en olie af te stoten. Hou wel rekening met het feit dat een schaduwdoek in deze stof niet bedoeld is om als regenzeil te werken. Indien geen mogelijkheid bestaat om uw zeil schuin te hangen, haal hem dan binnen bij zwaar regenweer!

Deze stof heeft een grammage van 190g/m² wat betrekking heeft op het weefpatroon van de garen. Concreet heeft dit als gevolg dat de stof bestand is tegen maximale UV-straling en bovendien ook tegen windstoten tot 6 Beaufort. Hou er wel rekening mee dat een zeil UV-straling nooit helemaal tegenhoudt. Zorg dus steeds voor zonnecrème!

Kleuren Premium

Zonnezeil in Limited-stof

De volgende stof is de beste optie wanneer u het zeil wenst te hangen in een zonnerijk land zoals Spanje of Italië. De Sunbrella-stof is behandeld om water en vuil af te stoten, en beschikt over een grammage van 260g/m². Dit zeil is dus nog steviger dan de Premium-stof en blijft na verloop van tijd soepeler. In deze stof bestaan ook enkele speciale kleuren zoals elektrisch roze of laguneblauw die voor een speciaal effect zorgen!

Dit zeil houdt ongewenste zonnestralen maximaal tegen en vormt dus een externe beschermlaag voor uw huid. Ook wind tot 6 Beaufort krijgt geen kans. Dit wil niet zeggen dat u met een schaduwdoek volledig beschermd bent tegen de zon. Zorg ervoor dat kleine kinderen en huisdieren nooit te lang (of zonder bescherming) in de zon zitten!

Kleuren Limited Edition

Onderhoud van het zonnezeil

Beide stoffen kunnen eenvoudig met de hand gewassen worden of zelfs op lage temperatuur in de wasmachine gewassen worden. Uw schaduwdoek in de droogkast steken of strijken wordt echter helemaal afgeraden. Mocht er toch iets verkeerd lopen dat niet te wijten is aan foutief gebruik, kunt u steeds beroep doen op de 3 jaar garantie tegen verkleuring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>